Cel puțin două site-uri de phishing ne-au fost raportate în decursul serii de 13 iulie ca fiind active.
Un mesaj de tip phishing a fost distribuit în cursul zilei de 14 iulie:
Fastbanking
Cont restrictionat
Stimate client Bancpost Maestro Millenium,
Luni, 13 Iulie 2009, departamentul de securitate Bancpost a
semnalat incercarea
de spargere a bazei de date Internet Banking. Din acest motiv,
pentru siguranta
si buna desfasurare a tranzactiilor online, te rugam sa te
inregistrezi in noua
baza de date, cu o noua masura de siguranta care foloseste metoda
de criptare a
informatiilor utilizatorului de tipul SSL-Secure.
Aceasta notificare este adresata numai posesorilor de carduri tip Maestro Millenium.
Bancpost nu va solicita
niciodata clientilor sai toate cifrele de pe cardul
Maestro Millenium.
Pentru a facilita
aceasta actiune APASA AICI
<http://www.a-kons.ru/img/nws/> !
copyright © 1999-2009 Bancpost, membra a *Eurobank EFG*
Adresele false sunt:
http://www.a-kons.ru/img/nws/activare.php
http://www.flashbuy.ru/img/linemenu/activare.php
http://www.isojoki.fi/yleistietoa/persut/activare.php
(este foarte posibil ca in continuarea acestora să existe următorul text: ?logare/CAM10:0000_tvDvkC3FgGpYVy7BvlReNQ:12c58o847)
Captură de ecran a site-urilor false:
